Isoleringskniv

Hvordan bruges den.

Isoleringskniv funktion

En isoleringsav, eller nærmere isoleringskniv er et værktøj som ikke har fået den ros som den skal ha. Udseendemæssigt ligner det en ganske almindelig brødkniv. Hvilket du også sagtens kan bruge hvis opgaven er så lille at en investering i et nyt stykke værktøj ikke er nødvendigt. Men lad os se det fra en rigtig DIY’er. At en ny investering i værktøj altid er en god ide.

Isolering findes i mange størrelser. vi kan komme ned 45mm/4,5cm til over 240mm/24cm, så en almindelig hobbykniv vil ha svært ved at komme igennem. Udover det blir en almindelig hobbykniv utrolig sløv på ingen tid nærmest. Så en isoleringskniv er faktisk langt vigtigere end hvad man umiddelbart lige skulle forestille sig.

Hvad er formålet.

Det største formål til brugen af en isoleringskniv. Er at du har en langt nemmere arbejdsgang med din isolering. De fleste håndværker i dag ligger stadig selv deres isoleringsbats. så for at det blir et pænt stykke arbejde har den god brug. Det er utroligt vigtig at isoleringen er helt ude til kanten når man ligger det. Der kan komme store konsekvenser ved luft imellem to isoleringsstykke. Det kaldes en kuldebro. kuldebroer gør at der vil komme sorte plamager på min væg uanset om du har lagt gips uden på og malet flere gange. disse broer er ikke til slippe af med når de først er kommet. Så hellere overbrug af isolering.

Tips og tricks

ved måling og skæring af isolering. kan du bruge et dejligt trick som jeg selv er stor tilhænger af. Vi har åbnet pakken skal ha skåret et stykke ud på, lad os sige 40cm. på langs af battet (et isolerings stykke kaldes et bat).

Vi sætter vores venstre tommelfinger ud for tallet 41cm. Sæt altid en ekstra cm til dit stykke da det er så fleksibelt at du kan trykke det ind. og så er du også sikker på du ikke skærer for lille et stykke. Med toppen af pegefingeren kan du kører den hen af battet. også har du din kniv forenden af tommestokken. hvor du skærer dit bat ud.

nu har du et perfekt stykke udskåret isolering bat.

Relevant sikkerheds udstyr

brug gerne noget tid på at sætte dig ind i hvad producenter foreskriver af sikkerhedsudstyr. isolering er har for mange håndværker udviklet nogle seriøse vejrtræknings udfordringer. Du skal tænke det lidt som en god omgang afstøvning bare lige ti gange værre for lungerne.

  • Hel dragt
  • sikkerhedsbriller
  • mundværn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *